We zoeken nieuwe leden Word lid

Cursus vaarbewijs, marifoon / Marcom B

Cursus vaarbewijs, marifoon / Marcom B

Vaarbewijs I
Het vaarbewijs I is verplicht voor een waterscooter, jetski, of motorboot die vol gas harder kan dan 20 kilometer per uur door het water. Een rubber boot met 5 pk buitenboordmotor kan al gauw harder dan 20 km per uur.

Het vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte vanaf 15 meter.

Het vaarbewijs is het enige rechtmatige officiële vaardocument dat door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland erkend wordt.

Vaarbewijs II
Met Vaarbewijs II (= Vaarbewijs I + Vaarbewijs II) mag u ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Om in het bezit te komen van Vaarbewijs II moet u voor het examen Vaarbewijs I en het examen Vaarbewijs II geslaagd zijn. U kunt Vaarbewijs I niet overslaan.

Cursus
WSV Zevenwolden helpt u de theorie onder de knie te krijgen. Tijdens meerdere avonden in november en december van het jaar, maakt de docent u wegwijs in de regels, het berekenen van routes en hoe vaar ik met stroming enz.

Aanvang cursussen
De cursus vaarbewijs deel 1 en 2 start op 14 november, betreft 5 avonden en cursus marifoon / Marcom B start op 12 december betreft 2 avonden. Het klein vaarbewijs is nodig voor het varen op boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km p/uDe lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen, hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en wat techniek aan boord. De kosten voor de cursus vaarbewijs deel 1 zijn €140, deel 1 en 2 €235. Marifoon of Gmdss tesamen is dit Marcom B € 110 per onderdeel. Voor Marcom B is operationele vaardigheden vereist €140 p.p. Examengeld vamex.nl €48, marifoon €61 en Marcom €84. Alle cursussen zijn inclusief lesmateriaal. Opgave via info@t-o-n.nl of telefonisch: 0621653279.

Meer info: http://www.t-o-n.nl

 

Zevenwolden