We zoeken nieuwe leden Word lid

CWO Jeugdzeilen

CWO Jeugdzeilen

Inschrijfformulieren jeugdzeiltraining Optimist en Jeugd+

Wat: CWO jeugdzeilen, in een optimist of splash
Wie: Jongeren van 8 tot 18 jaar
Wanneer: Maandagavond 17.30 uur t/m 20.00/20.30 uur, van april t/m oktober
Kosten:
Voor tarieven, kijk hier. (Ook mogelijk met kindpakket, kijk hier voor de folder)

Om een indruk te krijgen van CWO jeugdzeilen, kijk deze prachtige film van Wieke Dijkstra.

Elk zomerseizoen zeilen we weer fanatiek met de jeugd!

Ongeveer van half april tot begin oktober, geven wij elke maandagavond (behalve tijdens schoolvakanties) theorie- en praktijkles aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Zodra je in deze leeftijdsgroep valt, ben je altijd van harte welkom!

Tot een jaar of 12 oud vaar je in een Optimist, daarna meestal in een andere 1- of 2-persoons jeugdboot (o.a. in Splash met Jeugd+ groep). Er wordt op verschillende niveaus en in verschillende groepen les gegeven door een gediplomeerd kader. Voor de Optimist-groepen volgens de richtlijnen en systematiek van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen van het KNWV), voor hen wordt het lesjaar afgesloten met een examen en een CWO-vorderingenstaat of -diploma.

Vanaf 17:30 uur worden alle bootjes opgetuigd, zodat er om 18:00 uur ook echt gezeild kan gaan worden. Normaal proberen we twee uur lang op het water te zijn, maar tijdens een mooie avond kan het wel een half uurtje langer worden. Tijdens de praktijklessen is het clubgebouw (en de bar) open voor ouders, opa’s & oma’s, broertjes & zusjes, vriendjes & vriendinnetjes, enz. Als het slecht weer is zal er theorieles gegeven worden, maar dat is dan meestal om 19:00u afgelopen. Want na een uur concentreren is het echt ‘op’….

Vereist voor deelname zijn een zwemdiploma, goede warme zeilkleding (incl. schoenen en handschoenen), een zwemvest en een goed humeur! Tevens is het nodig om ook jeugdlid van de vereniging te worden, dit wordt je automatisch bij inschrijving voor de jeugdlessen.

Heb je zelf (nog) geen boot, dan hebben wij er misschien wel een te huur (vraag naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van Optimist, Splash en Laser Pico).

Om te mogen starten met zeillessen in de Optimist, moet je op 1 mei van het jaar (aantoonbaar) tenminste 8 jaar oud zijn. Later instromen (d.w.z. na de start van het seizoen) kan eventueel nog tot uiterlijk 1 juni, maar wel slechts na goedkeuring van de betreffende trainer èn voorzitter van de jeugdcommissie.

Je eigen bootje kan, tegen een vergoeding, voor een zomerseizoen of het hele jaar gestald worden in de buitenberging bij het clubgebouw. Dat scheelt een hoop gesleep! Ondanks dat ze daar achter slot en grendel liggen, is het wel aan te raden om een lang kabelslot door de zwaardkast te halen. Dan weten we zeker dat niemand jouw bootje ‘leent’. Deze stalling is volledig voor eigen risico!!

Voor alle vragen neem contact op met de voorzitter van de jeugdcommissie.

Maar dat is nog niet alles…

In het vroege voorjaar, nog voor de start van het lesseizoen, organiseren we ook altijd een paar leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Bijvoorbeeld een beurs om zeilspullen te kunnen kopen/verkopen, een ochtend om de belangrijkste knopen te leren of meer te leren over het  trimmen van je boot. Maar ook gaan we een middag oefenen in het zwembad, o.a. met kleren aan zwemmen en omslaan met een echt bootje. En daarna … lekker eten!

Op de Combi kan de Noordelijke Jeugd zich met elkaar meten. Doorgaans worden er op zaterdag drie wedstrijden gezeild en op zondag twee. Het zeilen staat centraal, maar de sfeer is vooral ook heel belangrijk. Daarom worden op de wal ook leuke dingen georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld meestal ook een springkussen.
Tijdens de voor- en nabespreking, en zeker ook tijdens de wedstrijden zelf, is er altijd voor iedere klasse begeleiding aanwezig. Zowel op de wal als op het water. Geef je op via de site www.jeugdwedstrijdzeilen.nl

Zevenwolden