Skeg race

De 21e Skeg-race/toertocht!!!!!!!

Op zaterdag 4 september varen we naar Hindeloopen en zondag 5 september weer terug naar Lemmer.

De inschrijven verloopt via de website, via het inschrijfformulier of even bellen met Jannes Willems,

0514-563332 / 06-53372397.

Graag inschrijven vóór woensdag 1 september 2021, dan kunnen wij voor voldoende ligplaatsen, vis, salade en andere zaken zorgen.

LET OP!!!

De inschrijving voor de Skeg is op VRIJDAG-AVOND vanaf 20.00 uur in het clubgebouw van WSV Zevenwolden. Het palaver is om 21.00 uur.

Uiteraard is er gelegenheid voor een drankje en hapje en een gezellig samenzijn.

De inschrijving voor de wedstrijd of toertocht is € 15,- per schip. Het liggeld reken je af bij de inschrijving. De commissie rekent af met de havenmeester.

Er is uiteraard weer een visje, salade en stokbrood. De kosten, € 5,- p.p., reken je af in Hindeloopen voordat je lekker gaat eten.

Je krijgt een jubileumvlagje ter herkenning zodat de havenmeester in Hindeloopen ons herkent en weet waar kunt afmeren. Heb je het vlagje nog van vorig jaar, niet vergeten mee te nemen! Zaterdagochtend start de wedstrijd om 10.00 uur op het IJsselmeer. De kotter is het startschip voor de start van de wedstrijd naar Hindeloopen.

Heb je een motorboot en wil je wel eens meevaren met de Skeg-toertocht en het haven gebeuren in Hindeloopen meemaken?

Dat kan! Schrijf je in en kom vrijdagavond naar de inschrijving bij het palaver. Je vaart binnendoor of buitenom naar Hindeloopen. Ook voor jou is een plek gereserveerd in de vissershaven in Hindeloopen. Het is tenslotte een clubevenement voor al onze leden, we zijn een watersportvereniging.

Na de finish bij Hindeloopen meert iedereen af in de vissershaven van Hindeloopen met in het want de jubileumvlag van de Zevenwolden. De ligplaatsen in de haven zijn gereserveerd!

Op de wal in Hindeloopen, aan de kant van de Marktplaats, is er vanaf een uur of half 5-5 uur gelegenheid lekker veen visje te eten met wat salade en stokbrood (vergeet niet af te rekenen).

De drankjes zijn voor eigen rekening.

Er is muziek en de middag loopt door in de avond, mede mogelijk gemaakt door Leon van De Boekanier. Je kunt een dansje maken, het glas heffen en napraten. Rond 20.00 uur is de prijsuitreiking van de zaterdag-dagprijs.

Kortom, alweer een reden om mee te varen naar Hindeloopen.

Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen we terecht in café De Boekanier, bij Leon.

Zondagochtend start de wedstrijd om 09.50 uur en vaar je de wedstrijd terug naar Lemmer, weer volgens de aangegeven route. Bij Lemmer ligt de kotter als finish-schip.

De motorjachten kunnen kiezen voor een buitenom-route of via de sluis bij Workum of Stavoren Friesland in en terug naar Lemmer.

Zeil je de wedstrijd niet, meld je dan af bij de wedstrijdleiding. Je kiest zelf een route terug naar Lemmer.

Vanaf 16.00 uur is het clubgebouw van WSV Zevenwolden aan de Platte Dijk in Lemmer open voor iedereen. Rond 18.00 uur is de prijsuitreiking van het totale weekend en wordt de Skeg-trofee weer uitgereikt aan een schipper en zijn bemanning van een platbodem. Uiteraard is ook hier weer gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

We zien u graag op vrijdag 6 september bij de inschrijving voor de wedstrijd en/of toch op

7 & 8 september a.s.!

Als er wijzigingen zijn, dan worden die via de website gecommuniceerd.

Uitslag Skeg Race 2019

Uitslag Skeg Race 2018
Uitslag Skeg Race 2017

Commissie Scherp-, Rond- en Plat
Voor meer informatie, stuur een email naar srp@zevenwolden.nl