We zoeken nieuwe leden Word lid

Skeg Race 2020

Skeg Race 2020

De 21e Skeg-race/toertocht!!!!!!!

Op zaterdag 5 september varen we vanuit Lemmer naar Hindeloopen en zondag 6 september weer terug.

In deze tijden van corona is de commissie achter de schermen druk bezig met het vormgeven van de Skeg race in onze nieuwe 1,5 meter samenleving.

Vragen waar we tegenaan lopen zijn: krijgen we toestemming in Hindeloopen aan te meren en mogen we wel een wedstrijd organiseren na 1 september?

Vooruitlopend daarop hebben we al wel besloten dat het walgebeuren of niet doorgaat of in een afgeslankte vorm plaatsvindt en dat de wedstrijdinformatie (in plaats van een palaver) en ook de uitslag via de website kenbaar wordt gemaakt.

Het inschrijven verloopt via de website. Graag vóór woensdag 2 september a.s. zodat we voldoende tijd hebben voor het regelen van ligplaatsen, versnaperingen zoals vis en salade en overige zaken.

De Skeg-race is er niet alleen voor zeilers.
Heb je een motorboot en wil je wel eens meevaren met de Skeg-toertocht en het gezellige havengebeuren in Hindeloopen meemaken? Dat kan! Je vaart binnendoor of buitenom naar Hindeloopen. Ook voor jou is een plek gereserveerd in de vissershaven. Het is tenslotte een clubevenement voor al onze leden.

LET OP!!!
De aanmelding voor de Skeg is op VRIJDAG-AVOND vanaf 20.00 uur in het clubgebouw van WSV Zevenwolden. Het palaver start om 21.00 uur.
Uiteraard is er gelegenheid voor een drankje en hapje en een gezellig samenzijn.

De kosten van de wedstrijd of de toertocht is € 15,- per schip. De ligkosten van de haven van Hindeloopen zijn afhankelijk van de lengte van je schip en het aantal overnachtingen. Dit alles reken je af bij de inschrijving op de website. De commissie rekent af met de havenmeester.
Ook dit keer wordt er weer vis, salade en stokbrood aangeboden. De kosten hiervan bedragen € 5,- p.p. Je rekent dit af in Hindeloopen voordat je gaat eten. De drankjes moet je apart afrekenen.

Je krijgt een jubileumvlaggetje ter herkenning voor de havenmeester in Hindeloopen zodat die weet dat je deelnemer bent. Heb je het vlaggetje nog van vorig jaar, niet vergeten mee te nemen!

Zaterdagochtend start de wedstrijd op het IJsselmeer waarna je volgens een aangegeven route naar Hindeloopen vaart. De starttijden zijn 10.00 uur voor de scherpe jachten en 10:10 uur voor de platbodems. De kotter is het startschip.
Je finisht met een stuurboordronding van de boei H2-W1 voor Hindeloopen. De finish tijd noteer je zelf. Na de finish meer je af in de vissershaven van Hindeloopen met in het want het jubileumvlaggetje van de Zevenwolden. De ligplaatsen in de haven zijn gereserveerd!

Op de wal, aan de kant van de Marktplaats, is er vanaf ca half 5-5 uur gelegenheid een lekker visje te eten aangevuld met wat salade en stokbrood (vergeet niet af te rekenen).

Er is muziek en de middagfestiviteit loopt door tot in de avond, mede mogelijk gemaakt door Leon van De Boekanier. Je kunt een dansje maken, het glas heffen en napraten. Rond 20.00 uur is op de kade de prijsuitreiking van de zaterdag-dagprijs.
Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen we terecht in café De Boekanier, bij Leon.

Zondagochtend start de wedstrijd om 09.50 uur voor de scherpe jachten en om 10:00 uur voor de platbodems. Je vaart naar Lemmer volgens een aangegeven route. De start is bij boei H2-W1. Bij Lemmer ligt onze kotter als finish-schip.
De motorjachten kunnen kiezen voor een buitenom-route of via de sluis bij Workum of Stavoren Friesland in en terug naar Lemmer.

Zeil of vaar je de wedstrijd op zondag niet, meld je dan af bij de wedstrijdleiding. Je kiest zelf wanneer en hoe je terug gaat naar Lemmer.

Vanaf 16.00 uur is het clubgebouw van WSV Zevenwolden aan de Platte Dijk in Lemmer voor iedereen open. Daar vindt ook de prijsuitreiking van het totale weekend plaats en worden Skeg- trofeeën uitgereikt aan een schipper en zijn bemanning van een platbodem en een scherp jacht. Uiteraard is ook hier weer gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en drankje.

We zien je graag op vrijdag 4 september bij de aanmelding/palaver en op 5 & 6 september a.s. in de wedstrijd!

Wijzigingen worden op de website aangegeven door de SRP (Scherp-, Rond- en Platbodemcommissie).

Uitslag Skeg Race 2019

Uitslag Skeg Race 2018
Uitslag Skeg Race 2017

Commissie Scherp-, Rond- en Plat
Voor meer informatie, stuur een email naar srp@zevenwolden.nl