Evenementen

Watersportvereniging Zevenwolden organiseert door het jaar heen een aantal evenementen voor leden en niet-leden. En dat doet Zevenwolden niet alleen op het gebied van zeilen en varen.
U kunt zich inschrijven voor een extern evenement.
En wilt u met een clubactiviteit mee doen, dat kan natuurlijk ook, u kunt 1 keer meedoen bij wijze van proef.

Het Iepen Fryske Kampioenskip sloeproeien, in de volksmond het IFK roeien, is altijd op de zaterdag twee weken voor Hemelvaart.De wedstrijd is 22,8 km lang en een mooie training voor de Harlingen-Terschelling roeiwedstrijd, de HT op Hemelvaartdag.

Tijdens het Hemelvaart weekend organiseert Zevenwolden de Lemmer Ahoy wedstrijden voor skûtsjes, Lemster aken, schouwen, botters en alles wat een platte bodem heeft. Doorgaans zijn er ongeveer 50 skûtsjes op het water in de baai van Lemmer. De aken en andere platbodems varen verder op het IJsselmeer.

Het Skûtsjesilen is van oudsher een evenement dat Zevenwolden begeleidt. Onze kotter is tijdens de 14 dagen dat de skûtsjes zeilen op elke locatie het startschip.
De 2 SKS-wedstrijddagen op het IJsselmeer, in de baai bij Lemmer, organiseert Zevenwolden.

Ook de organisatie van de Eastersee Regatta ligt bij Zevenwolden. Dit evenement vindt plaats in Augustus op het Tjeukemeer bij Oosterzee.
Het geldt als een Open Nederlands Kampioenschap voor de OK-Jollen.

In het 1e weekend van oktober is de Friese Hoek race voor skûtsjes, Lemsteraken, botters, schouwen en andere platbodems. Er wordt gevaren op het IJsselmeer in de baai bij Lemmer en bij de 4 km van de Noordoostpolderdijk. Er wordt op zaterdag en zondag gezeild. De Zevenwolden organiseert ook deze wedstrijden vanaf de inschrijving tot en met de prijsuitreiking.