We zoeken nieuwe leden Word lid

IFK Sloeproeien 2018

IFK Sloeproeien 2018

Sloeproeien bij Zevenwolden

Ook het sloeproeien hoort bij WSV de Zevenwolden. Tijdens de Watersportdagen in 1873 bij Lemmer werd er gezeild én geroeid. In 1995 organiseerde de Zevenwolden de Vuurtorenrace Lemmer-Urk-Lemmer. In 2002 zijn de bakens verzet naar het binnenwater. Sinds 2006 draagt de wedstrijd de titel ‘Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien’ (IFK Sloeproeien).

IFK Sloeproeien 2018
Op 28 april is de 23ste editie van het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien (IFK Sloeproeien). De start is om 12.30 uur bij het clubgebouw van de Zevenwolden. Rond 15.00 uur komen daar de eerste weer over de finish. Het IFK-Sloeproeien in Lemmer is altijd op de zaterdag twee weken voor Hemelvaart. Er doen circa 50 roeisloepen aan mee. De wedstrijd is 22,4 km lang en voor velen de laatste training voor de Harlingen-Terschelling roeiwedstrijd, de HT op Hemelvaartdag.

Traject
De start van het IFK-sloeproeien is bij het clubhuis van de Zevenwolden aan de Platte Dijk 2. Vandaar roeien ze de Groote Brekken op en neer en dan via Lange Sloot en Ee naar de  ‘Brandemar’ en nog een keer over de Groote Brekken terug naar het clubhuis van de Zevenwolden.

Lemster Leeuwkes
Het sloeproeien wint steeds meer aan popularitei, waarschijnlijk omdat het zo’n uitdagende krachtsport is. Lemmer telt nu vier damesteams en één herenteam. Zij nemen deel aan vele landelijke wedstrijden. Kijk voor hun activiteiten op:
https://zevenwolden.nl/activiteiten/sloeproeien/ & https://www.facebook.com/Lemster-Leeuwkes-Heren-L8-450599995100992/

Meer info:
https://zevenwolden.nl/evenementen/248-2/verslag-2/
• Inschrijven: https://zevenwolden.nl/inschrijfformulier-sloeproeien/
• Foto’s: https://zevenwolden.nl/evenementen/248-2/aankondiging/

Natuurlijk ook aan het IFK Sloeproeien bij ons. Meer weten? Klik hier.

Kijk voor al onze wedstrijden op: Federatie sloeproeien