We zoeken nieuwe leden Word lid

IFK Sloeproeien 2019

IFK Sloeproeien 2019

Sloeproeien bij Zevenwolden

Ook het sloeproeien hoort bij WSV de Zevenwolden. Tijdens de Watersportdagen in 1873 bij Lemmer werd er gezeild én geroeid. In 1995 organiseerde de Zevenwolden de Vuurtorenrace Lemmer-Urk-Lemmer. In 2002 zijn de bakens verzet naar het binnenwater. Sinds 2006 draagt de wedstrijd de titel ‘Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien’ (IFK Sloeproeien).

IFK Sloeproeien 2019
Op zaterdag 18 mei 2019 is de 24ste editie van dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien. De start is om 12.30 uur bij het clubgebouw van de Zevenwolden. Rond 15.00 uur komen daar de eerste roeisloepen alweer over de finish. De wedstrijd is 22,8 km lang en de prestaties van de diverse teams tellen mee voor alle FSN-klassen, zowel voor de dames als heren. Bovendien is dit voor velen de laatste training voor de Harlingen-Terschelling roeiwedstrijd, de HT op Hemelvaartdag. Het IFK-Sloeproeien in Lemmer is standaard op deze zaterdag twee weken eerder. De organisatie verwacht dit jaar zo’n 80 deelnemende teams.

Traject
De start van het IFK-sloeproeien is bij het clubhuis van de Zevenwolden aan de Platte Dijk 2. Vandaar roeien ze de Groote Brekken op en neer en dan via Lange Sloot en Ee naar de  ‘Brandemar’ en nog een keer over de Groote Brekken terug naar het clubhuis van de Zevenwolden.

Lemster Leeuwkes
Het sloeproeien wint steeds meer aan populariteit, waarschijnlijk omdat het zo’n uitdagende krachtsport is. Lemmer telt nu vier damesteams en één herenteam. Zij nemen deel aan vele landelijke wedstrijden. Kijk voor hun activiteiten op:
https://zevenwolden.nl/activiteiten/sloeproeien/ & https://www.facebook.com/Lemster-Leeuwkes-Heren-L8-450599995100992/

Meedoen? Neem contact op met Willem Loijens, sloeproeien@zevenwolden.nl

Kijk voor al onze wedstrijden op: Federatie sloeproeien