Wivenkoor

Zoals bij zovelen begon dit koor als een grap. Op 12 maart 1995 overvielen wij het “Lemster Shantykoor” op hun eerste koffieconcert. Na dit optreden werd met groot enthousiasme besloten om door te gaan, er werd gerepeteerd, gecomponeerd en veel opgetreden, zo is het koor uitgegroeid tot wat het nu is met ca. 20 enthousiaste vrouwen, waaronder 2  accordeonistes. Fleurige vrouwen, jong van geest met een groot divers repertoire aan liedjes: zeevrouwenliedjes, Ierse ballades, Fryske ferskes, liedjes over de Lemmer en ook de ‘ondeugende’ kant wordt niet gemeden, kortom over alles wat ons in het leven bezig houdt. Soms serieus, maar meestal met veel humor en acts, ons koor is niet alleen een koor om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Wij zingen het meest in het Nederlands, natuurlijk ook in het Fries en enkele Engelse liedjes.

Onze presentatie en slogan is:

“SWARTE ROK EN IN HIEL MOAI LIIF, DAT IS HET LEMSTER WIIF”.

Optredens

Op straat voor winkeliersverenigingen, in verzorgingstehuizen, op de Henri Dunant, op kerstmarkten, voor vrouwengroepen, uitjes van bedrijven, op schepen, enz. Wij proberen vooral op reacties van het publiek in te spelen. Enkele voorbeelden waar de Wiven hebben opgetreden: Lemster Muzykfeesten, Krabbecocktail, Revu Lemsterlân, Shantyfestivals, Visserijdagen, Scheveningen, op een schip in Hamburg, bij de Commissaris van de Koningin in Friesland, het besloten zeiluitje van het Kabinet en zelfs een optreden tijdens Prinsjesdag in Den Haag. (Op televisie!) En natuurlijk regelmatig in Lemmer, samen met verschillende mannenkoren, o.a uit de Oekraine en het Lemster Shantykoor. Bij het varen om de Frisobokaal op het starteiland bij Sneek: Wij waren erbij. Ook bij het Dickensfestijn in Lemmer waren de Lemster Wiven niet te missen: lopend en verkleed als straatveegsters door Lemmer in Dickensstijl, waar we mooie Christmas Carols zongen.

Een van de mooiste complimenten die wij kregen was van iemand die zei: “ik ga helemaal blij en vrolijk naar huis, dankzij jullie!”.

Ted(sje) van Amerongen
T: 0514-569 424
E: tedvanamerongen9@gmail.com

Hilda Cramer
T: 0514-561 295
E: cramerjack@hotmail.com