CWO Jeugdzeilen

Navigatie: CWO JeugdzeilenInschrijven

Zeilen is een gave sport, juist voor jongeren. Het is meer dan lekker buitenspelen. Het is spelen met de krachten van de natuur. Kijken, horen en voelen wat wind en water met een boot doen. Hoe blijf je droog? Hoe kom je precies daar uit, waar je moet zijn. Het liefst als eerste van je zeilmaatjes? Leren zeilen is een ontdekkingstocht, een waar avontuur.

Kom er ook bij

  • Wil jij zelf leren zeilen?
  • Lijkt zeilen je leuk en ben je graag op het water?
  • Wil jij zelf leren zeilen?
  • In je eigen boot?
  • Spelletjes doen op het water?
  • Ook wel eens een wedstrijdje doen?

Meld je dan aan en kom op zeilles!
Informatie? Stuur een e-mail naar de commissie.

In het kort

Wat
Elk zomerseizoen zeilen we weer fanatiek met de jeugd. Van april tot oktober zijn we op maandagavond op en rond de Brekken te vinden. Het lesjaar wordt afgesloten met een gezellige afsluitende avond en een CWO-vorderingenstaat of -diploma. We bieden lessen aan voor CWO Basis, CWO Ervaren en CWO Gevorderd.

Wie
Jongeren vanaf acht jaar, met een zwemdiploma B. In kleine groepjes van je eigen niveau.

Wanneer
Maandagavond optuigen om 17.30 uur. We helpen elkaar zodat iedereen op tijd klaar is om te gaan varen. We zeilen tot ongeveer 20.00 uur en ruimen daarna samen de spullen op.

Kosten
Voor tarieven, kijk hier.

Uitrusting

Huren bootje voor beginners is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.Stalling: Eigen bootje is mogelijk. Zwemvest is verplicht. Zorg dat je goed aangekleed bent (wetsuit of droogpak, schoenen en handschoenen).
Warme kleding als het koud is en niet te warm als het warm is.

Wat zijn CWO Opleidingen

WSV De Zevenwolden is aangesloten bij het Watersportverbond en de Commissie Watersport Opleidingen. Deze CWO-borg zorgt voor kwalitatief goede opleidingen en uniforme diplomering. De instructeurs houden steeds bij wat de cursisten onder welke omstandigheden beheersen. Genoeg geleerd? Dan krijg je een CWO-diploma.

UITGELICHT

Zwembadtraining
Voordat het zeilseizoen begint gaan we elk jaar met de reddingsbrigade oefenen in het zwembad Ny Suderse. We gaan leren omslaan met een echt bootje. Zeil- of regenpak en (zeil)laarzen zijn nodig. Als je het hebt, een tonnetje om op te drijven.

Eerste Jeugdtraining CWO
We beginnen het seizoen met een introductie bijeenkomst in het clubgebouw. We maken kennis met elkaar, je krijgt uitleg over het komende seizoen, we controleren je optimist en beginnen met de theorie. Aanmelden voor het zeilseizoen via jeugd@zevenwolden.nl.

CWO-team

Wilt u weten wie er betrokken zijn bij het CWO Jeugdzeilen? Kijk dan in ons smoelenboek!