Cursus vaarbewijs, marifoon / Marcom B

Vaarbewijs I
Het vaarbewijs I is verplicht voor een waterscooter, jetski, of motorboot die vol gas harder kan dan 20 kilometer per uur door het water. Een rubber boot met 5 pk buitenboordmotor kan al gauw harder dan 20 km per uur. Het vaarbewijs is ook verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte vanaf 15 meter. Het vaarbewijs is het enige rechtmatige officiële vaardocument dat door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland erkend wordt.

Vaarbewijs II
Met Vaarbewijs II (= Vaarbewijs I + Vaarbewijs II) mag u ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Om in het bezit te komen van Vaarbewijs II moet u voor het examen Vaarbewijs I en het examen Vaarbewijs II geslaagd zijn. U kunt Vaarbewijs I niet overslaan.

Cursus
WSV Zevenwolden te Lemmer helpt u de theorie onder de knie te krijgen. Tijdens meerdere avonden in november en december van het jaar, maakt de docent u wegwijs in de regels, het berekenen van routes en hoe je vaart met stroming enz.

Aanvang cursussen
Meer info: http://www.t-o-n.nl
Opgave via info@t-o-n.nl of telefonisch: 06 – 216 532 79.