Vereniging

Een vereniging dankt zijn bestaan aan haar leden en andersom bestaat een vereniging vóór haar leden. Dát is dan ook exact de insteek van Watersportvereniging De Zevenwolden te Lemmer.

Naast veel spontane gezelligheid, wordt er van alles door en voor leden georganiseerd om iedereen actief te betrekken bij die gezelligheid. Of het nou gaat om jeugdzeilers of om leden die gezellig op donderdagavond in de winter komen klaverjassen, voor iedereen is er wel iets te vinden.

Daarnaast probeert De Zevenwolden natuurlijk over haar eigen grenzen heen te kijken. De contacten met de gemeente en de provincie zijn intensief. Er zijn veel regels waar je als vereniging mee te maken hebt, denk maar eens aan het regelen van het verkeer als er een kleine 60 sloepen op trailers binnen een paar uur in het water getakeld worden en de trailers ergens een parkeerplek moeten vinden. Of denk maar eens aan het verkopen van drank en eten tijdens de clubavonden op donderdag. Of het organiseren van de wedstrijden op het water en het walgebeuren. Er zijn maar weinig zaken die zonder vergunning gedaan kunnen worden.

Daarnaast is het absoluut noodzakelijk contact te houden met het Watersportverbond. Dit verbond is het overkoepelende orgaan voor alle watersporters. Motorbootvaarders, wedstrijdzeilers, jeugdzeilers, noem maar op. Het Verbond overlegt met de overheid en kan ons als vereniging bijstaan in complexe zaken, zoals de keuze om wel of niet een jachthaven aan te schaffen. Maar bovenal is De Zevenwolden actief en gezellig. En zijn er vele redenen lid te worden, zelfs als u geen boot heeft of geen fanatieke watersporter bent.

Statuten
Onze statuten kunt u hier bekijken.

Clubartikelen
U kunt in het clubhuis van De Zevenwolden ook leuke clubartikelen aanschaffen. We hebben een prachtig jubileumboek, een polo-shirt, een polo-trui, een jack, een sweater met ronde hals, een stropdas, en een vaantje voor aan uw schip.