We zoeken nieuwe leden Word lid

Openboten

Openboten

Donderdagavond na het werk nog even een wedstrijdje zeilen!

Het Open boten zeilen is een begrip bij WSV Zevenwolden. Al meer dan 35 jaar wordt er op de donderdagavond wedstrijd gezeild op de Grutte Brekken. Wat begon als een wedstrijd trainingsavond voor de 16m2, is nu uitgegroeid tot een wedstrijdveld van veel verschillende klassen open boten. Vanaf 5 april tot 20 september 2018 worden er elke donderdagavond sportief en fanatiek, maar ook gezellig (!) onderlinge wedstrijden gezeild.

Het wedstrijdveld is verdeeld in 2 klassen, namelijk de zwaardboten en de kielboten. De meeste éénmans boten worden gerekend tot de zwaardboten, maar ook de Javelin en verschillende soorten Laser doen mee in de wedstrijd. Bij de Kielboten komen de 16m2 en de Centaur veel voor. Ook de Efsix , Randmeer en Valk strijden vaak mee in het wedstrijdveld.

De wedstrijdavond in een notendop
De start van de eerste wedstrijd is om 19.00 op de Grutte Brekken. Natuurlijk is alles sterk afhankelijk van weer en wind en van voldoende daglicht. Het streven is om voor het donker weer in de haven te zijn.
In de zomermaanden zullen de wedstrijden om 19.30 beginnen. En er zal in de eerste week en laatste week van de zomervakantie nog gezeild worden. Dit om meer wedstrijden te kunnen zeilen.
Tevens zullen er jeugdleden meevaren in de wedstrijd. Dit zal op een 5 tal donderdagen zijn. Deze jeugd (optimisten) varen hun eigen wedstrijd en baan.

Na afloop van de wedstrijd zal de uitslag bekend gemaakt worden in het clubhuis, tijdens het nabespreken van verschillende manoeuvres of spannende boei-rondingen. En vaak onder het genot van een drankje.
Aangezien de wedstrijden onder rating gevaren worden, gaan de gezeilde tijden in de computer. Die berekent het snelheidsverschil tussen de verschillende soorten boten en maakt een gecorrigeerde uitslag. Dus dat wil dus lang niet altijd zeggen, dat de snelste boot de winnaar is.

Meedoen?
Leuk! Stuur een mail naar openboten@zevenwolden.nl.
U bent natuurlijk ook van harte welkom om de actie van dichtbij mee te maken, vanaf het startschip. Verzamelen donderdag om 18.00 uur bij het clubhuis.

Belangrijke documenten:
Seizoen 2018
Lwbdo2018
banenkaart OB 2018
vlaggenkaart2018 U vlag

 

Uitslagen:

Uitslagen-kielboten_2018
Uitslagen-zwaardboten_2018
Uitslagen-Optimisten_2018
Uitslagen-Open_jaarklassement_2018

Uitslagen-kielboten_2017
Uitslagen-zwaardboten_2017
Uitslagen-optimisten_2017

Uitslagen-Open_jaarklassement_2017
Uitslagen_Open_jaarklassement_2016
Uitslagen_Open_jaarklassement_2015
Uitslagen_Open_jaarklassement_2014
Uitslagen_Open_Jaarklassement_2013