Wivenkoor

Zoals bij zovelen begon dit koor als een grap. Op 12 maart 1995 overvielen wij op hun eerste koffieconcert het “Lemster Shantykoor”. Na dit optreden werd met groot enthousiasme besloten om door te gaan, er werd gerepeteerd, gecomponeerd en veel opgetreden, zo is het koor uitgegroeid tot wat het nu is met 28 enthousiaste vrouwen, w.o. 3 accordeonistes.
Inmiddels hebben wij 70 liedjes, w.o. liedjes met teksten die door leden van het koor zelf geschreven en gecomponeerd zijn. Wij zingen over de zee, mannen, lief(de) en leed, afslanken, fitness, t.v. mobiel bellen, ondeugende liedjes, kortom over alles wat ons in het leven bezig houdt. Soms serieus, maar meestal met veel humeur en acts, ons koor is niet alleen een koor om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Wij zingen het meest in het Nederlands, natuurlijk ook in het Fries en enkele Engelse liedjes.

Onze presentatie en slogan is:

“SWARTE ROK EN IN HIEL MOAI LIIF, DAT IS HET LEMSTER WIIF”.

Optredens

Op straat voor winkeliersverenigingen, in verzorgingstehuizen, op de Henri Dunant, op kerstmarkten, voor vrouwengroepen, uitjes van bedrijven, op schepen, enz. Wij proberen vooral op reacties van het publiek in te spelen. Enkele voorbeelden waar wij zoal opgetreden hebben: Shantyfestivals, zoals Bie Daip, Visserijdagen, Scheveningen, op een schip in Hamburg, bij de Commissaris van de Koningin in Friesland, het besloten zeiluitje van het  Kabinet enz. En natuurlijk regelmatig in  Lemmer, samen met verschillende mannenkoren, o.a uit de Oekraine en het Lemster Shantykoor.

Bij het varen om de Frisobokaal een groots  zeilevenement dat om de 3 jaar gehouden wordt. Wij waren erbij.

Een van de mooiste complimenten die wij kregen was van iemand die zei: “ik ga helemaal blij en vrolijk naar huis, dankzij jullie”!
Ted(sje) van Amerongen
tel. 0514-569424
e-mail tedvanamerongen9@gmail.com

Lilian Postma        
tel. 0513-431478
e-mail bpostma2@kpnmail.nl