We zoeken nieuwe leden Word lid

IFK Sloeproeien

IFK Sloeproeien


Evenement gegevens


Voor de 23-ste keer organiseert watersportvereniging Zevenwolden op 28 april 2018 het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien vanuit Lemmer. Start en finish zijn bij het clubgebouw aan de Zijlroede. De route is circa 22 km lang. De roeiers ervaren deze als één van de zwaarste trajecten van het sloeproeiseizoen.

Felle strijd
Bij dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien in Lemmer (Friesland) gaat het er uiterst serieus aan toe. Niet alleen strijden de teams voor de beker van deze wedstrijd. Hun prestaties in Lemmer tellen ook mee voor het Nederlands Kampioenschap van de Federatie Sloeproeien.

Start
De wedstrijd start om 12.30 uur in de Zijlroede bij het Clubgebouw van WSV Zevenwolden aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Daar is ook vanaf circa 15.00 uur de finish. Parkeren gaat het beste achteraan op het nabije, grote parkeerterrein bij het strand.

Beste spotterplaatsen tijdens race
– Het terras op het water van de Eerste Aanleg (bij Watersportcentrum Tacozijl, Plattedijk 20a, Lemmer)
– In de Brekkenpolder, ten noorden van Lemmer, bij de brug van de Doraweg over de Riensleat.
(Zo’n half uur na de start.)
– Op weg naar de finish passeren de roeiers nog het fietspontje aan het eind van de Doraweg.
– Start en finish vanaf de openbare oevers langs de Zijlroede. Wie daar wil kijken, kan het beste de auto parkeren op de IJsbaan, het grote parkeerterrein bij het strand van Lemmer.

Kijk voor meer informatie onder evenementen, Sloeproeien.

Contact
sloeproeien@zevenwolden.nl

Contactpersoon: Commissie sloeproeien