Lemmer Ahoy dag 2

Gelukkig was er vandaag voldoende wind. Er werden door de skûtsjes 2 wedstrijden gezeild. En al was de wind heel vlagerig en kwamen er hier en daar door wat meer of minder geluk schepen naar voren of juist wat achteraan, door een heerlijk zonnetje was het goed vertoeven op het water. Beide wedstrijden werd er een route gezeild met slechts 2 boeien. Door de gunstige windrichting kon er in één lang kruisrak vanaf het IJsselmeer naar de bovenboei voor het strand gezeild worden. Bij de middagwedstrijd stond er iets meer wind dan in de ochtend waardoor de boeien zelfs 3 keer gerond konden worden.

Tijdens de start van de middagwedstrijd werden door de skûtsjes bij het 10 minuten schot de nok even naar beneden gelaten. Dit ter nagedachtenis van en uit respect voor oud SKS schipper Meindert de Groot van het SWH skûtsje. Die werd vandaag in zijn woonplaats Stavoren begraven. Om die reden zeilden vandaag ook enkele SKS skûtsjes met een interim schipper of helemaal niet.

Zie voor voorlopig klassement bij de uitslagen Lemmer Ahoy skûtsjes.