Lemmer Ahoy dag 1

Er zou om 10.30 uur gestart worden, maar omdat er geen wind was werd de start uitgesteld. Het duurde lang voor er eindelijk een beetje wind was. Toen er eindelijk genoeg wind was om te starten, draaide deze zodanig dat het ene skûtsje over bakboord zeilde en een ander met zelfde koers over stuurboord. Hierdoor kon er weer heel lang geen eerlijke wedstrijd gezeild worden en werd er dus niet gestart. Wederom een poos nagenoeg geen wind. Daarna een beetje.

Groep 1 start maar tijdens de start draaide de wind alweer. Toch maar doorgaan. De startprocedure van de 2e groep werd begonnen maar de wind draaide zodanig dat deze start afgebroken werd en ook de wedstrijd van groep 1 d.m.v. vlagseinen afgebroken werd. Er ontstond onder de skutsje-bemanningen wat verwarring omtrent de betekenis van de getoonde vlaggen. In de algemene wedstrijdbepalingen hebben de getoonde vlaggen een andere betekenis waardoor diverse skûtsjes terug voeren naar de haven. Echter gelden bij Lemmer Ahoy plaatselijke bepalingen. Deze bepalingen hebben de schippers ontvangen op het palaver.

De startkotter HA 32 heeft daarna als een veerpont heen en weer gevaren om een goede positie te vinden en te proberen een eerlijke wedstrijdbaan erin te leggen. Het was echter tevergeefs. De windgoden waren niet gunstig gestemd. De wedstrijdcommissie heeft uiteindelijk besloten alles af te blazen. Al met al de hele dag op het water maar de skûtsjes hebben geen wedstrijd gevaren. Gelukkig zijn er wel twee wedstrijden door de Aken gevaren.