L8 16e in Zwolse grachtenrace

Afgelopen zaterdag stond de tweede race in de Grachtencup op het programma. Na Utrecht was Zwolle aan de beurt en met niet al te hoge temperatuur en veel support, waren eigenlijk alle ingrediënten aanwezig voor een mooie dag voor de Jumbo-de Vries Roeisloep. Met dank aan Witteveen Taxi kon er weer gezamenlijk worden afgereisd richting Zwolle. Na wederom een heerlijke lunch van Breimer’s Bakkerij, konden de heren de sloep overnemen van het dames recreanten team, die zojuist de wedstrijd voor de dames hadden geroeid.

De route voer eerst tegen de klok in door de grachten van Zwolle heen, waarna het Zwarte Water werd opgezocht. Daar werd na ongeveer 3,5 kilometer gekeerd en dan worden er nog twee ronden door de Zwolse grachten geroeid, alleen nu met de klok mee.

Na een uur roeien lagen de roeiers van de L8 op een mooi schema voor een mooie eindklassering, echter moest nu Zwolle nog twee keer worden gerond. Door drukte en gebrek aan ruimte was er enkele keren een klein oponthoud, waardoor de eindtijd uiteindelijk 1:48:24 bedroeg, 8 minuten achter de uiteindelijke winnaar. Met deze tijd is de L8 16e geworden van de totaal 38 herensloepen.

Ondanks de zware wedstrijd, al met al een goed resultaat, mede ook mogelijk gemaakt door de (riem)sponsoren, Talamex, Rabobank, By Kenneth, Expertise Bureau Jansen, Kingma Walinga makelaardij, Imont Montage Lemmer, Geotrack Telematics B.V. Chung-a-hing Schilder, Kluger en Maritiem de Vries.

Daarna bleef het nog lang gezellig in Zwolle, waarbij zelfs het Leeuwke als “rondvaart” boot voor een vrijgezellen feest fungeerde.

Op naar Respec op de Lek.