L8 keurig 8e op een warme editie van Respec op de Lek

Zaterdag 8 juli vond de 5e editie van Respec op de Lek plaats te Culemborg. Witteveen taxi had er weer voor gezorgd dat we weer op tijd in Culemborg aankwamen om de sloep van Jumbo te water te laten.

In vergelijking waren de omstandigheden beter dan het jaar ervoor, er stond nu nagenoeg geen stroming en wind, echter met temperaturen zo rond de 25 graden en een hoge luchtvochtigheid, zou het afzien worden.

De wedstrijd in Culemborg is onderverdeeld in 2 races, ’s ochtends een race over 11,5 kilometer over de Lek, met een keerpunt na iets minder dan 6 kilometer. De tweede race is een sprintrace van 4 kilometer wederom op de lek, met een keerpunt op 2 kilometer. De wedstrijd begon met een minuut stilte uit respect voor een overleden lid van de organisatie. Daarna kon er worden gestart. De L8 ging voortvarend van start en zat bij het keerpunt op bijna 8,9 km/h gemiddeld. De reis terug werd toch wat hinder ondervonden van de golven, waardoor de eindtijd van race één 1:19:36 bedroeg met een gemiddelde snelheid van ongeveer 8,75 km/h en een vermogen van 75,11 watt per roeier.

Na twee uur te mogen bijkomen en genietend van een goed maal, kon er gestart worden met de sprintrace. Deze 4 kilometer werd afgelegd in 26:56 met een gemiddelde snelheid van 8,94 km/h en een vermogen van 91,64 watt per roeier, een seizoen record!

Al met al kon worden teruggekeken op fantastische wedstrijd met een achtste plaats in de overall klassering van de 37 deelnemende sloepen. Voor nu een kleine zomerstop tot begin september, waar 9 september de Zwarte Waterrace op het programma staat.

Dank gaat uit naar de (riem)sponsoren: Boer speeltoestellen, Talamex, Rabobank, By Kenneth, Expertise Bureau Jansen, Kingma Walinga makelaardij, Imont, Montage Lemmer, Geotrack Telematics B.V. Chung-a-hing Schilder, Kluger  en Maritiem de Vries.