Doe mee ALS je durft!!!!

A Local Swim Lemmer 2017

A Local Swim Lemmer’ krijgt een vervolg! Op zaterdag 9 september 2017 organiseert Stichting ALS Lemmer een tweede spetterende editie van dit unieke evenement. Het Lemster Dok, waaromheen die dag Nazomeren in Lemmer plaatsvindt, is het toneel van de 2km lange zwemtocht. Het startschot klinkt bij watersportvereniging de Zevenwolden, waar ook de finish is. Het doel van A Local Swim Lemmer is zoveel mogelijk geld ophalen voor ALS Nederland: de stichting die zich inzet voor onderzoek naar een medicijn voor de ziekte ALS en de zorg voor de patiënten. ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel, waarbij signalen vanuit de hersenen niet meer aan komen bij de spieren. De ziekte leidt tot het uitvallen van de spieren. Er bestaat geen behandeling of medicijn, waardoor de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt drie tot vijf jaar is.

De organisatie van A Local Swim in het Dok, Stichting ALS Lemmer, ervaarde vorig jaar grote betrokkenheid van de deelnemers. Zij deelden persoonlijke verhalen; sommige zwemmers zijn binnen hun familie geconfronteerd met ALS, anderen willen zich inspannen voor hen die lijden aan deze ziekte. Reden genoeg om 9 september samen de strijd weer aan te gaan.

De eerste editie in 2016 oversteeg alle verwachtingen van de organisatie. Met 101 deelnemers is €66.678 bij elkaar gezwommen; Stichting ALS Lemmer hoopt dit jaar de eerste editie op alle vlakken te overtreffen.

Ook jij als lid van Zevenwolden doet toch zeker mee? Wij zijn niet bang voor een beetje water!

Doe mee ALS je durft en schrijf je in voor A Local Swim Lemmer, individueel of met een team.