Familieweekend 2017 zeer geslaagd!!

Het was zaterdag 1 juli en eindelijk was het zo ver. Voor het eerst, na al die jaren werd er weer een familie weekend georganiseerd. Wie had dat gedacht?  Vroeg in de ochtend kletterde de regen nog op de ramen.  Je zou denken dat, dat niet veel goeds belooft voor die twee dagen in Sloten. Maar niets was minder waar.

Via de app met alle deelnemers spraken we af om een uur later te vertrekken. De verwachtingen waren dat het vanaf dat moment wel bijna gedaan moest zijn met de regen. Om 10 uur druppelde jong en oud binnen in het clubgebouw van de Zevenwolden. Allemaal even opstarten met een bakje koffie, limonade en overheerlijke brok van Marieke. Na alle inschrijvingen vertrok iedere boot met een opdracht naar Sloten. De opdracht hield in dat er tijdens de vaartocht een eigen couplet werd gemaakt op het nummer ‘het is een nacht’ van Guus Meeuwis.

Eenmaal aangekomen in Sloten waaide het nog flink. Een groot gedeelte van de kade was voor ons afgezet en met een vloot van .. schepen meerden we vol goede moed aan. De kinderen konden aan wal om te spelen en verder werd al ons meubilair aan wal geïnstalleerd. Lekker uit de wind werd er gekletst, vis gebakken (door Marten) en gegeten. En niet minder belangrijk; het was droog en de zon brak door!! We konden nu ook nog gaan zwemmen, vissen, zeilen in de optimist, suppen of met de rubberboot varen. De kinderen vonden het prachtig.

Aan het eind van de middag werden er nog wat spelletjes gedaan met jongsten van het gezelschap. We gingen snoep happen, koek happen, eieren lopen.  Ook het spel jenga werd in het groot gespeeld. Wat gezellig! Na wat spelen en praten onder het genot van een borreltje of frisje werd er ’s avonds een overheerlijke BBQ door Jort verzorgd. Er was aan alles gedacht. Toen alle buikjes gevuld waren gingen de meeste kinderen hun kooi opzoeken. Ze waren de hele dag druk geweest, dus de één na de ander viel in diepe slaap. Tijd om nog wat heren uit te dagen om een spelletje ‘touw trekken’ te doen. Er werd aan beide kanten goed nagedacht over de tactiek en weest gerust, zowel de oude garde als de jonge heren hebben wel een partij gewonnen.

Voordat het donker begon te worden hebben we met zijn allen oorverdovend gezongen. De coupletten die gemaakt werden tijdens de vaartocht hebben we met zijn allen ten gehore gebracht. Het was fantastisch! Voordat iedereen weer lekker kon gaan zitten werd het volgende spel opgestart. We moesten woorden maken met de letters die ons om de hals werden gehangen. Een letter op de buik en een letter op de rug… Fantastische samenwerking!! Vervolgens met een panty om je hoofd bierflesjes om tikken. De rest van de avond werd er met elkaar gesproken en gedronken.

De volgende ochtend kwam de zon weer op en wat bleek… Er was een heldendaad verricht door één van de deelnemers van ons weekend. Hij heeft de dief op heterdaad betrapt en op de foto gezet!! Het scheelde niet veel of er moest iemand van ons zonder jas terug naar huis… We dronken koffie met brok op ons beschutte plekje.

Na de koffie kwam er iemand met een schatkaart aan lopen. Ojee, de kinderen moesten nog aan de bak. In de rubberboot werd de route gevaren die op de kaart werd aangegeven. Op het kleine strandje moesten ze zijn. Daar stonden twee piraten de kinderen op te wacht. Wat was dit spannend!! De meeste konden het niet droog houden, totdat de schat werd gevonden en ze zagen wat er in zat. Voor ieder een zakje met kadootjes. Eenmaal veilig bij de ouders aangekomen werden de kadootjes uitgepakt. Wat spannend allemaal.  Aan het eind van de morgen werd het weekend afgesloten en zijn we weer naar Lemmer vertrokken. We vonden het leuk en hebben het ontzettend getroffen met het weer. Bedankt voor de gezelligheid!!