2e editie van de ALS Swim

Hierbij hebben 100 deelnemers een parcours van 2 km gezwommen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting ALS. ALS is een verwoestende spierziekte. Wanneer iemand de diagnose ALS krijgt is de levensverwachting 3 tot 5 jaar.

Het clubgebouw van de Zevenwolden is een hele geschikte locatie waar de zwemmers kunnen starten en finishen en waar faciliteiten gemaakt kunnen worden die voor een dergelijk evenement noodzakelijk zijn. Graag stelt de Vereniging dan ook ons clubgebouw ter beschikking aan de organisatie.

Johnny heeft zich volledig beschikbaar gesteld en ingezet als coördinator van alles in en rondom het clubgebouw. Met zijn ruime ervaring door het sloeproeien weet hij als geen ander de klappen van de zweep en de organisatie heeft dan ook dankbaar gebruik gemaakt van zijn know how. Ook vele andere Zevenwolden leden waren vrijwillige(ste)r in en om het clubgebouw.

Vrijdag is er een tent achter het clubgebouw opgezet en werd de ruimte in het clubgebouw omgebouwd tot een Heren en Dames kleedkamer. Zaterdag kon de berging gebruikt worden als garderobe en de bestuurskamer werd behandelkamer voor arts, fysio en massage. Jachthaven Lemmer Binnen stelde hun Douchegebouw ter beschikking aan de zwemmers.

De slibway is natuurlijk een perfecte plek waar de zwemmers te water kunnen en weer uit het water kunnen komen. De slibway was bekleed met tapijt en versierd met een prachtige start/finish boog zodat de zwemmers in alle veiligheid en met alle egards te water gingen en later weer werden ontvangen. De zwemmers zwommen vanaf de Zevenwolden naar de Binnenhaven en weer terug. De ALS Swim bracht dit jaar meer dan € 55.000,- op.