Friese Hoek Race verslag skûtsjes

Helaas konden er zaterdag vanwege de harde wind geen wedstrijden gezeild worden. De startkotter heeft er wel een route in gelegd en de skûtsjes hebben in afwachting van de start wel even in de Baai gezeild maar de wind wakkerde te veel aan zodat er niet veilig gezeild kon worden en de wedstrijdcommissie alles afblies.

Zondag liet een heel ander weerbeeld zien. Toen de skûtsjes in de Baai verschenen was er erg weinig wind. Gelukkig stak er toch een mooie bries op zodat het prachtig zeilweer werd.

Er zijn 2 wedstrijden gevaren met een zandloper route. De eerste wedstrijd won Lemmer, tweede werd Langweer en derde de Waaksdom. Bij de tweede wedstrijd was de binnenkomst van deze 3 schepen precies andersom. Lemmer raakte verzeild in een protestsituatie maar won dit protest zodat dit bij de eerste 3 geen invloed had op de volgorde van binnenkomst.

De Waaksdom won het evenement met een gelijk aantal punten (3,9) als Lemmer, de laatste wedstrijd is bepalend voor de einduitslag. Langweer werd met 4 punten derde.

 

Op zaterdagavond was er traditiegetrouw gebakken vis in de loods van Maronier. Later speelde de band en konden de voetjes van de vloer. Ondanks de afgelasting kwamen er toch nog een redelijk aantal deelnemers naar de hal, waar het dan ook een gezellige avond werd.

 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de uitslagenpagina van de Friese Hoek Race.