cursus vaarbewijs en marifoon

Cursussen vaarbewijs 1/2 en marifoon / GMDSS binnenkort van start in LEMMER.

In Lemmer gaan verschillende watersportcursussen van start. Het gaat om cursussen voor het vaarbewijs en de marifoon. Deze worden georganiseerd door Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON) in samenwerking met watersportvereniging de Zevenwolden en vinden plaats in het clubgebouw van de Zevenwolden. Tienstra Organisatie Nautische Opleidingen met meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs: “Wij bereiden de cursist optimaal voor op het examen, met eigen leermiddelen zoals: presentatie, eigen simulatie, DSC marifoons, Epirb, Sart en AIS.” Tevens een kijkje aan boord van ons opleidingsschip.

Cursus data
14, 21,28 november en 5 en 12 december 2017   vaarbewijs.    Start 19:30.

12 en 19 december 2017 ook marifoon / Gmdss.    Start ook 19:30.

Vaarbewijs
De cursus vaarbewijs deel 1 en 2 start op 14 november, betreft 5 avonden en cursus marifoon / Marcom B start op 12 december betreft 2 avonden. Het klein vaarbewijs is nodig voor het varen op boten die langer zijn dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km p/uDe lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen, hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en wat techniek aan boord. De kosten voor de cursus vaarbewijs deel 1 zijn €140, deel 1 en 2 €235. Marifoon of Gmdss tesamen is dit Marcom B € 110 per onderdeel. Voor Marcom B is operationele vaardigheden vereist €140 p.p. Examengeld vamex.nl €48, marifoon €61 en Marcom €84. Alle cursussen zijn inclusief lesmateriaal. Opgave via info@t-o-n.nl of telefonisch: 0621653279.

Specialist
TON is opgericht in oktober 1997 en beschikt over een eigen locatie in Grou, Doorbraak 3. Wij verzorgen de cursussen klein vaarbewijs I en II , theoretische kustnavigatie, marifoon, Gmdss / Marcom-B cursussen voor de watersporter. De marifoon en Marcom examens nemen we zelf af. Ook verzorgt het bedrijf voor de overheid trainingen in het bedienen van bruggen en sluizen en Marcom-A voor zeevaart en offshore.

Meer info: http://www.t-o-n.nl