Verslag weeravond met Piet Paulusma

Op 14 december j.l. heeft Piet verteld over de opwarming van de aarde. Daarom is het weer steeds grilliger, de buien zijn heviger, we hebben warmere zomers, en er is vaker harde wind. Dit komt door de industrialisering van de wereld. Waardoor het ijs op de Noordpool smelt met het gevolg dat het klimaat verandert.

Belangrijk voor ons als zeilers; eigenlijk is elke wolk een lage druk gebied die invloed heeft op de wind.

Uit het publiek kwamen veel vragen, er ontstond een leuke discussie.

Een tip van Piet: zorg dat je een barometer aan boord hebt. Zakt de barometer, dan kan je er eigenlijk van uitgaan dat je slechter weer krijgt. Let ook daarop en kijk niet alleen op buienradar o.i.d. Natuurlijk is het goed via internet weerkaarten en andere weer informatie te raadplegen, maar vergeet niet zelf naar de lucht te kijken.

Het was een leerzame gezellige avond.