L8 wordt 3e in zware wedstrijd op Langweer

Zaterdag 2 oktober stond de 3e wedstrijd op de kalender van het ingekorte kampioenschap 2021. Na de winst in Utrecht zijn de heren van de L8 nog steeds op koers voor het kampioenschap in de eerste klasse. De directe tegenstander in het kampioenschap, de Wetter Fretter uit Grou, was ook aanwezig, dus er kon goede zaken worden gedaan.

Met een krachtige wind vanuit zuidelijke richting, zat het venijn in de staart van de wedstrijd. De laatste 6 kilometer waren tegen de wind in. Na een wervelende start werden de eerste 8 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid tussen de 10,6 en 10,8 kilometer per uur. Om de eerste plaats te kunnen claimen, moest de Wetter Fretter, 20 minuten eerder gestart, worden ingehaald. Een snelle berekening leerde dat dit in de laatste 500 meter zou moeten gebeuren. De laatste 6 kilometer zou doorslaggevend moeten zijn. De snelheid zat er goed in, gezien het feit dat de 12-riemer Gouteyck de heren van de L8 eigenlijk niet wist te passeren. Pas na 13 kilometer werd het verschil gemaakt. Helaas kwamen de heren van de L8 19 seconden te kort om aanspraak te maken op de winst. Al met al werd de 14,8 kilometer afgelegd in een tijd van 1.27.11.

L8 staat nu op een tweede plaats achter de roeiers uit Grou met een verschil van 1,1 punt. Kortom alles is nog mogelijk en de eerste uitdaging dient zich dit weekend alweer aan in de Grachten van Amsterdam, een race over ruim 25 kilometer. Nog even speciaal bedankje voor JOK en Klaske voor overtocht met de sleper en de lekker koffie!

Wij willen iedereen bedanken voor de aanmoedigingen, als ook onze sponsoren:

Jumbo Altenburg Lemmer, Beach Club Lemmer, Snijder Bouw, Skipperland, Eerste Aanleg, Jachtbouw Knobbe, Kluspunt Lemsterland, Kuipers Heiwerken, Helder Financiele Diensten, IJB Groep, Talamex, Autobedrijf op de Hoek, Café Restaurant “de Brekken”, Droogwand.nl, Van’t Hek, Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland, café “de Laatste Stuiver”, KSP-Kunstgras, Tickles, Zeilmakerij De Vries Maritiem, Reimert Engineering Services, EY, Expertise Bureau Janssen Jachtkeuren.nl, Rheinland Boote, Geotrack Telematics B.V., Osteopathie Wim van den Meerakker, Kluger´s Graveer- en Signbedrijf, Witteveen taxibedrijf