Elle 6 (Lemster Leeuwkes) roeien Vechten op de Vecht

Zaterdag 2 april 2022 YES!!! We mogen weer, het roeiseizoen 2022 is begonnen! Op naar Weesp, Vechten op de Vecht en de naam van de wedstrijd deed zijn eer aan het was vechten!

Op tijd vertrokken vanuit Lemmer zodat we rustig kunnen traileren en ons voorbereiden op de wedstijd. Tijdens het palaver werd er al aangegeven dat we ons warm aan moesten kleden, want het zou koud zijn onderweg. Daar was geen woord over gelogen, er stond een behoorlijke wind waar we in moesten roeien. 11.30 uur de eerste sloep werd gestart nog 8 sloepen te gaan en we kunnen los! Rustig drijven we naar de start lijn, 3,2,1 GO! En daar gaan we 12 kilometer vechten op de vecht.

Zodra we de eerst bocht om waren, kwam onze grootste tegenstander van de dag tevoorschijn de wind vol op de zijkant van de sloep! Ja hij is in zicht de keerboei maar ook de eerste sloepen die we voorbij kunnen. De keerboei om sloep voorbij en nu vol in de wind een stukje roeien, pff wat waren we blij dat de wind weer een stukje van de zij kant kwam. Daar komen de molens weer in zicht nog 1.2 kilometer en ons (ge)vecht zit er op! Wat een prachtige wedstijd! Onze eerste wedstijd in de hoofdklasse afgesloten met een mooie 11e plek!

Met dank aan onze sponsoren:

Jumbo Altenburg, Dental Clinics, Zeilmakerij De Vries Maritiem, Top Logistics, Autobedrijf Op de Hoek, Kluger’s Graveer- en Signbedrijf, Remón Optiek, Schadeherstel Lemmer en Skipperland