Heren L8 heer en meester in Culemborg

Door Patrick Kuipers

Voor de wedstrijdroeiers van de L8 is Respec op de Lek traditiegetrouw de laatste wedstrijd voor het zomerreces. Vaak weten de heren hier een goed resultaat neer te zetten en het zou vandaag, wil het nog meedoen om het kampioenschap, niet anders moeten. De wedstrijd is opgedeeld in een wedstrijd van 11,3 kilometer over de Lek en een sprintrace van 4 kilometer over deze zelfde Lek.

De heren van de L8 mochten als laatste starten van de 36 deelnemende sloepen. 11.34 klonk eindelijk het startschot. De heenweg richting het keerpunt werd ruim boven de 10 km/h geroeid, met zelfs uitschieters boven de 11 km/h. Bij het keerpunt begon de wind ietwat aan te trekken, maar werd er nog steeds rond de 10 km/h geroeid. Mede door de goede coaching van stuurvrouw Anka, bleef iedereen volledig gefocust en werd de 11,3 kilometer in een tijd van 1:07:20 met een vermogen van 80,56 Watt per roeier. Nu moest er gewacht worden tot de start van de sprintrace. Gelukkig konden de heren genieten van een overheerlijke lunch welke mogelijk was gemaakt door Bakkerij Breimer. Met deze krachtinjectie kon worden begonnen aan de 2e wedstrijd over 4 kilometer. Door het klein aantal kilometers, zullen de wattages vaak hoger liggen. In dit geval wisten de heren de 4 kilometer te ronden in een tijd van 00:23:09 met een wattage van 90,08 per roeier. Het eindresultaat over de beide wedstrijden was een gemiddelde van 85,32 Watt per roeier. Een nieuw record voor de heren uit Lemmer. En dit bleek uiteindelijk goed genoeg voor de (ruime) eindoverwinning overall. Het verschil met de nummer 2 bedroeg maar liefst 6,33 Watt per roeier.

Nu moet er doorgetraind worden, om deze lijn ook na de zomerstop door te trekken. De eerste krachtsmeting vindt weer plaats op 10 september te Zwartsluis.

Wij willen iedereen bedanken voor de aanmoedigingen, als ook onze sponsoren:

Jumbo Altenburg Lemmer, Beach Club Lemmer, Snijder Bouw, Skipperland, FactorGoud Organisatie Advies, Boerplay Speeltoestellen, Eerste Aanleg, Jachtbouw Knobbe, Kluspunt Lemsterland, Kuipers Heiwerken, Helder Financiele Diensten, IJB Groep, Talamex, Autobedrijf op de Hoek, Café Restaurant “de Brekken”, Droogwand.nl, Van’t Hek, café “de Laatste Stuiver”, KSP-Kunstgras, Frieslandgoed Makelaardij,  Witteveen Groenprojecten en advies, Homan-Boerakker tuinonderhoud, Tickles, Zeilmakerij De Vries Maritiem, Reimert Engineering Services, EY, Expertise Bureau Janssen Jachtkeuren.nl, Rheinland Boote, Geotrack Telematics B.V., Osteopathie Wim van den Meerakker, Kluger´s Graveer- en Signbedrijf, Witteveen taxibedrijf

Foto’s en andere impressies zijn terug te vinden op: http://www.respecopdelek.nl/fotoos/respec-op-de-lek-2022-fotos

Vanaf deze positie willen wij u bedanken voor het lezen en wensen wij u een fijne vakantie toe!