We zoeken nieuwe leden Word lid

Lemmer AHOY

Lemmer AHOY


Evenement gegevens


Zeilwedstrijden Lemmer Ahoy 2019 vanaf Hemelvaartsdag

Lemmer Ahoy 2019 is de 37ste SKS tegen IFKS-zeilwedstrijd op ’n rij

Lemmer Ahoy is dit jaar van donderdag 30 mei t/m zaterdag 1 junii. Dit driedaagse zeilevenement steekt dus van wal in de morgen van Hemelvaartsdag. Deze Lemmer Ahoy-wedstrijden staan al 37 jaar bekend als de eerste serieuze krachtmeting in het wedstrijdseizoen tussen de schippers van de SKS en IFKS. Ook andere, vergelijkbare schepen kunnen meedoen. De grote deelname trekt veel belangstelling vanaf de wal. Verderop in de baai van Lemmer zeilen de kleinere rond- en platbodems hun Ahoy-race. De organisatie is in handen van Watersportvereniging Zevenwolden.

Baai van Lemmer
Het strijdtoneel is de baai van Lemmer. De zeilwedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hier komen de skûtsjes bij iedere ronde weleens aan voorbij. Al is dat wel afhankelijk van de wind, dus aan de baan die organisator WSV Zevenwolden kan uitzetten. De kleinere rond- en platbodems varen hun eigen race. Dit traject ligt verderop in het IJsselmeer. Deze boten zijn vanaf de wal alleen aan de horizon te zien.

Gezellig
Voor en na de wedstrijden liggen de rond- en platbodems in de havenkom van Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. Met hun vrolijke kleuren is dat een fraai plaatje. Zeker tijdens aankomst en vertrek van de schepen heerst hier volop bedrijvigheid. Op deze dagen is het extra gezellig in het centrum van Lemmer. Jong en oud vermaakt zich op de kermis. Bij mooi weer zitten de terrasjes aan het water lekker vol en bij veel cafés klinkt muziek.

Programma zeilwedstrijden
09.30 uur: Palaver bij Britisch Pub aan de Oude Sluis
in centrum Lemmer
10.30 uur: Start eerste wedstrijd in de baai. Indien mogelijk zijn er twee wedstrijden.
v.a. ongeveer 15.00 uur: Boten keren terug. De rond- en platbodems gaan door de sluis naar de museumhaven in centrum Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg.

De Ahoy-kermis in centrum Lemmer is van dinsdag 23 t/m zondagmiddag 28 mei.

Voor meer informatie, stuur een mail naar lemmerahoy@zevenwolden.nl.

Contactpersoon: Commissie Lemmer AHOY