IFK Sloeproeien, herenteam L8

13 mei was de start van het IFK Sloeproeien (Iepen Frysk Kampioenskip) op “de Lemmer”.

Deze wedstrijd werd gesponsord door de Hypotheek Shop Lemmer.

Deze wedstrijd wordt voor velen gezien als voorbereiding op de HT-race 2 weken later. Mede gezien de vaak wisselende weersomstandigheden en de afstand van 22,8 kilometer.

Ook voor de heren van de L8 de eerste keer dat er een race wordt gevaren boven de 16 kilometer. Het plan was ook om vooral het laatste stuk genoeg adem over te hebben om daar het verschil (met wind tegen) te maken.

De route voer eerst de Brekken op, daar moest op 5 kilometer de eerste boei worden gerond, waarna weer terug geroeid moest worden richting de Langesloot. Via de Langesloot, de le en het Brandemar moest weer over de Brekken worden terug geroeid. Hier bleek de L8 een gaatje te kunnen slaan met de op dat moment directe concurrenten. Echter kwam de inspanning net wat te laat en was het resultaat na 22,8 kilometer een 12e plaats in de eerste klasse van de 25 deelnemers. Op zich geen slechte generale voor de HT-race, aangezien er werd gemerkt dat er met iets meer vermogen per persoon geroeid kan worden, zonder zichzelf op te blazen.

Voor de gehele uitslag, klik hier.