Open boten wedstrijden WSV Zevenwolden

De zesde wedstrijdavond voor de openboten competitie trok 20 deelnemers naar de Grutte Brekken. Er werd gevaren in 3 klassen, zwaard-, kiel- en jeugdboten.

De jeugd had 2 deelnemers in de Optimist. En net als de andere deelnemers kregen ze een noord-oosten wind kracht 4 te verwerken. De wedstrijdbaan was voor de jeugd wat ingekort. En de andere klassen voeren de Olympische baan.

Er werden 2 wedstrijden gevaren en zowel Sanne Alferink als Marietje Dijkstra wisten een wedstrijd te winnen. Aangezien Marietje de laatste wedstrijd won, behaalde ze ook de dag overwinning.

Bij de kielboten, 11 deelnemers, pakte Daan Richter en Louis van Leeuwen, Efsix, de 1e plaats. 2e plaats, Frans Kemink en Rinus Harder, Centaur. 3e Jaap v/d Wal en Marc Hoogland, Centaur. 4e Jasper Visser en Ruurd Fortuin, BMer. 5e Frans en Marianne Hogeterp, BMer. 6e Melle Wagenaar en Dirk Dijkstra, Centaur.

In de zwaardboot klasse, 7 deelnemers, werd de dagoverwinning, met 2x de 1e plaats, behaald door Arjenne Dijkstra, Finn-jol. 2e werd Tonny Kroes, Finn-jol. 3e Sjouke Bus, OK-jol. 4e Bianca Huizinga, Laser radiaal.

Komende donderdag is er geen open boten competitie, dit in verband met Lemmer Ahoy.