Elle 6 roeit in Weesp

Door Geertje Hokwerda, commissie Sloeproeien.

Zaterdag 26 september was het dan eindelijk zo ver, we mochten met onze nieuwe sloep de Elle6 onze krachten meten met andere sloepen. De hele week was het best nog wel spannend of de wedstrijd in Weesp wel door zou gaan maar gelukkig, we kregen met zijn allen groen licht!!

We waren allemaal best wel een beetje gespannen, hoe zal het ons vergaan in het wedstrijdveld met de nieuwe sloep? De sloepen waren in twee startgroepen verdeeld, wij zaten in de eerste groep die begon om half 12. De eerste dames moesten al vroeg vertrekken, om 9 uur moest de sloep via de helling in Weesp het water in. De andere dames konden het iets rustiger aan doen…

Zo rond half 11 zaten we met zijn allen in de sloep en konden de laatste voorbereidingen beginnen. Kussentjes goed? Voetenbankjes goed? Drinkslangetjes geïnstalleerd? Zit het haar goed? 😉

Toen het uiteindelijk zo ver was en wij mochten van start gingen we er met zijn allen voor. Het eerste stuk Weesp uit gingen we als een speer, snelheden van boven de 9,5 km per uur!! We haalden enkele sloepen in, iets wat we in de vorige sloep bijna nooit voor elkaar konden krijgen… Na het eerste half uur daalde de snelheid wel ietsje maar we konden de boot nog vrij lang boven onze streefsnelheid van 9 km per uur houden. Na het keerpunt werd het wel wat zwaarder, wat tegenwind en zo, en onze snelheid daalde dan ook tot onze streefsnelheid of, helaas, ietsje er onder. Na een dik uur kwamen de molens en de brug weer in zicht en gingen we voor een laatste krachtinspanning richting de finish. De mannen stonden op de brug ons aan te moedigen en dat geeft toch altijd wel een extra boost. Na ongeveer een uur en kwartier kwamen we weer over de finish en was het afwachten waar we zouden eindigen. Enkelen van ons hadden de snelheid en tijd zelf ook gemeten maar in verband met de verschillende soorten sloepen is het toch altijd afwachten waar je eindigt in de ranglijst, altijd spannend.

Nadat wij de start van de mannen hadden gezien en de mannen van de L8 hadden aangemoedigd bij hun start zijn we weer naar de helling geroeid en hebben de sloep weer op de trailer gezet. In verband met de huidige situatie is er verder geen prijsuitreiking of een gezellige borrel o.i.d. dus we zijn toen maar weer in de auto’s gestapt naar huis. We waren nog niet eens thuis toen de einduitslag van de damesrace al binnen was. Overall een tweede plek en in de 1e klasse gewoon een 1e plek!!!!

Wij hebben met zijn allen een geweldige dag gehad, zeer tevreden uiteraard! Zonder onze sponsors kunnen we deze mooie roeisport niet beoefenen dus veel dank aan onze sponsoren:

Jumbo Altenburg, Dental Clinics, Zeilmakerij De Vries Maritiem, Top Logistics, Autobedrijf Op de Hoek, Kluger’s Graveer- en Signbedrijf, Remón Optiek, Schadeherstel Lemmer en Skipperland.