De Elle6 roeit in Grou

Door Geertje Hokwerda

Zaterdag 7 mei gingen we met zijn zessen en de Elle6 naar Grou om daar dik 20 km te gaan roeien over de meren, door de sloten en door het natuurgebied De Alde Feannen. Rond half 10 waren we al in Grou, konden meteen de sloep laten kranen en daarna was het tijd voor koffie en kennismaken met onze stuurvrouw voor de dag, Marja Woord, en onze levende mascotte voor de dag, haar kleine hondje Lieve.

Nadat de eerste sloepen om 12 uur van start gingen, was het zo’n 20 minuten later eindelijk tijd dat wij ook mochten vertrekken. De eerste paar kilometer gingen super, met een snelheid van meer dan 9 km per uur over het Pikmeer en de Wide Ie richting de Veenhoop. Tegen de wind in moesten we wel wat snelheid inleveren helaas maar doorbikkelen deden we. Nadat we de eerste sloep hadden ingehaald gingen we voor de tweede natuurlijk. Na de Veenhoop togen we richting Earnewâld. Door de Alde Feanen, waar we nog een paar sloepen in konden halen, weer richting Grou. In de laatste paar kilometer zagen we zelf ook twee sloepen ons voorbijgaan, maar al met al konden we ons prima staande houden voor in het veld. Na de laatste brug een bocht naar bakboord, na nog een paar 100 meter de laatste bocht naar stuurboord en toen met de laatste krachtsinspanning richting de finish. Na 2 uur en 21 minuten zaten de 20,5 km er op.

Na een paar uurtjes wachten tot alle sloepen gefinisht waren was er de prijsuitreiking en de uitslag. Ons doel dit eerste jaar in de Hoofdklasse is een top 10 plek in het klassement. Ook voor afgelopen zaterdag hadden we datzelfde doel. En daar zijn we in geslaagd, plek 8 in een sterk deelnemersveld van 16 hoofdklasse sloepen. Zeer tevreden zijn we dus weer naar huis gegaan. Op naar onze thuiswedstrijd, aankomende zaterdag de IFK Sloeproeien in Lemmer.

Dank je Marja, voor het sturen en het coachen. En uiteraard veel dank aan onze sponsoren:

Jumbo Altenburg, Dental Clinics, Kluger’s Graveer- en Sign bedrijf, Skipperland, Schulden 1, TOP companies, Autobedrijf op de Hoek, Zeilmakerij de Vries Maritiem, Kamplacon B.V. en Security-Noord B.V.