Micro Magic

Navigatie: Overige activiteiten Micro MagicFamilieweekendShantykoorWivenkoorWinterprogrammaKlaverjassenPubquizPuzzelrit

Sinds een 10 tal jaren wordt het radiografisch zeilen bij WSV Zevenwolden georganiseerd. Het hele winterseizoen, wordt er op de donderdagavond bij het clubhuis gezeild. Om de boten goed te kunnen zien, wordt er gevaren met grote schijnwerpers, waardoor er veel wedstrijden op één avond gevaren kunnen worden.

De klasse waarmee gevaren wordt is de Micro Magic. Dit is een zelfbouw model zeilboot met een lengte van 50 cm. De hoogte vanaf de kiel tot top mast is ongeveer 1 meter. Zo is dit een ideale boot om achterin de auto te leggen en zo vaar klaar naar Zevenwolden te rijden.
De boot wordt bestuurd met 2 servo’s, 1 voor het roer en 1 voor de zeilen. Dit wordt gedaan met de zender, die je in je handen hebt.

Het is gezellig, fanatiek en koud, maar daardoor smaakt de koffie in de pauze des te beter! Na afloop aan de bar in het clubgebouw, is er altijd tijd voor de laatste adviezen met betrekking tot je zeiltrim, waardoor je nog harder gaat of het nieuwste materiaal waarvan je je zeil kan maken (bloemen inpak papier, bijvoorbeeld….).

Bij Zevenwolden word jaarlijks de Olieflappen race gehouden. Deze wedstrijd telt mee voor de landelijke Winter Cup wedstrijd serie.  En word gehouden tussen kerst en oud en nieuw.

Kom eens langs als we aan het zeilen zijn en probeer eens een Micro Magic te besturen, want de beste stuurlui staan aan wal.