De Elle6 roeit de Volvo Grachtenrace in Zwolle

Door Geertje Hokwerda

Zaterdag 18 juni was het tijd voor de grachtenrace in Zwolle, enkele rondjes door de grachten van de stad en een stuk heen en weer over het Zwarte Water. Het beloofde een warme dag te worden en de wedstrijdleiding had dan ook besloten de race in te korten tot zo’n 12 kilometer.

De eerste dames waren al vroeg in Zwolle om de Elle6 te laten kranen en rond een uur of 12 was het team compleet. De heren van de L8 kwamen rond die tijd al weer richting finish en we hebben ze dan ook door de laatste meters heen kunnen schreeuwen. Van hen hoorden we dat het een warme en benauwde race zou gaan worden en dat het zaak was genoeg water mee te nemen aan boord!

Onze insteek voor deze wedstrijd was ondanks de warmte toch te winnen! De starter telt af van 10 naar 0 en daar gaan we eerst een rondje tegen de klok in door de gracht van Zwolle. Al snel kwamen de eerste sloepen in zicht en gingen we ze voorbij. Bochtje stuurboord, bochtje bakboord, laatste bochtje onder de brug door en hup richting het Zwarte Water! Wat was dat lekker een klein windje erbij, even lekker genieten voordat we weer de warme grachten van Zwolle in gaan. Keerpunt en nog 4 sloepen te gaan en we liggen op kop. Weer terug richting Zwolle en proberen deze positie te behouden. Bikkelen door de gracht want wat was het warm en wat was het zwaar, maar we worden door alle suppers, kanoërs en plezier vaart richting de finish geschreeuwd. Het water wat niet op ging met drinken leeg gegooid over ons zelf. Nog een paar flinke slagen en we zijn klaar. Nu wachten op de uitslag lekker in het gras in de schaduw.

Ons bikkelen en de warmte waren het meer dan waard, de eerste plek in de hoofdklasse is weer voor ons! Op naar de volgende wedstrijd: 2 juli Slag om de Zaan.

Al dit succes word mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

Jumbo Altenbrug Lemmer, Dental Clinics Lemmer, Kluger’s Graveer- en Signbedrijf, Skipperland, Schulpen 1, TOP Companies, Autobedrijf Op de Hoek, Zeilmakerij de Vries Maritiem, Kamplacon B.V., Security Noord B.V., EY Accountants, Expertise Bureau Janssen (jachtkeuren.nl), Osteopathie Wim van den Meerakker, Kluspunt Lemsterland, Hout met Historie, Schadeherstel Lemmer