Respec op de Lek 2022

Door Geertje Hokwerda

Afgelopen zaterdag gingen we met bijna alle roeisters van het Ell6-team en een gelegenheidsstuurman naar Culemborg voor Respec op de Lek, een uit twee heats bestaande wedstrijd. Deze keer niet met de Elle6 maar met ’t Leeuwke. Deze clubsloep heeft een HT-nummer en zal dan ook minimaal drie keer per jaar aan de start van een wedstrijd moeten verschijnen om het HT-nummer te behouden.

We moesten om 10 uur aanwezig zijn en aangezien Culemborg niet naast de deur ligt, moesten we al weer vroeg op pad. Na het kranen en een lekker bakje koffie was het iets na 11 uur tijd om de mooie gele Jumbo-sloep van start te gaan. Nou, dat viel ons nog niet mee. We zijn gewend aan een lichtgewicht aluminium sloep en om dan in een zware originele reddingsloep aan de gang te krijgen is dan wel even wat anders. Maar zodra we haar één keer op gang hadden, was het lekker hangen aan de riemen en gaan met die banaan! Na zo’n 5,5 km was daar dan toch eindelijk het keerpunt, stuurboord even extra hard aan de riemen trekken en toen waren we weer op weg naar huis. Na 1 uur en 29 minuten was daar het verlossende schot van de finish en mochten we bijkomen en ons klaarmaken voor de tweede race van de dag, een 4 km sprint.

Voor de sprint was het iets na 2en dat het startschot klonk. Net na het keerpunt hadden we nog even een onderonsje met een andere sloep ☹ Op een gespleten riemblad na zijn we ongeschonden uit de strijd gekomen. Na net iets meer dan 31 minuten kwamen we voor de tweede keer die dag over de finish.

Na het kranen van de sloep, het opfrissen en wat drinken was daar het belangrijkste moment van de dag, de prijsuitreiking. Zoals we eigenlijk van tevoren al wisten, waren we 1e in de Dames 2e klasse, we waren nl. de enige deelnemende sloep in die klasse. Maar nadat alle prijzen waren uitgereikt, konden we de overall uitslag bekijken en bleken we gewoon 2e te zijn geworden overall. Een prima prestatie dus!

Nu hebben we tijdens de zomermaanden even pauze van de wedstrijden. Het trainen gaat gewoon door zo goed en zo kwaad als het kan met de vakanties van iedereen. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 17 september op het IJsselmeer bij Makkum!

Wederom een groot dankjewel aan al onze sponsoren:

Jumbo Altenbrug Lemmer, Dental Clinics Lemmer, Kluger’s Graveer- en Signbedrijf, Skipperland, Schulpen 1, TOP Companies, Autobedrijf Op de Hoek, Zeilmakerij de Vries Maritiem, Kamplacon B.V., Security Noord B.V., EY Accountants, Expertise Bureau Janssen (jachtkeuren.nl), Osteopathie Wim van den Meerakker, Kluspunt Lemsterland, Hout met Historie, Schadeherstel Lemmer